K

 

 

 

 

Forside 

Foredrag & byvandringer

Bøger for voksne

Børn

Historier & fotos

Hvem er jeg?

Byvandringer: København

Istedgade. Porten til Vesterbro

Børnesider 

København: fotos & historier

Kalender

Byvandringer: Vesterbro

Gader og mennesker bind 1 

Børnebøger:

Middelalder fotos

Priser  

Foredrag: København

Gader og mennesker bind 2

Øgledronningens forbandelse

Historier fra Vesterbro

Links

Foredrag: Vesterbro

Publikationer & e-bøger

Tidsdetektiverne 

Slagtergårdene på Vesterbro

Folkeuniversitetet

Åbne ture: med ledige pladser

 

København. Byen bag voldene

 

TV, film & radio 

Kanalrundfart: Det usynlige København

Forlaget Tyra

 

Industriartikler

Historiequizzen

Sweetdeal: Ruinerne januar/februar

Bøger & brugte bøger til salg

Byvandringer/foredrag

Malerier & tegninger

 

 

Københavnske myter & løgne

Skoler & institutioner

 

 

 

 

 

 

Fabelagtige, fantastiske & finurlige fortællinger om Københavns historie

Byvandringer med bid, ben og humor

 

 

 

Forskning - Foredrag - Fortællinger - Byvandringer - Bøger

Oversættelse – Redaktion – Korrekturlæsning

 

Medlem af Dansk Forfatterforening

http://danskforfatterforening.dk/medlemmer/hannefabricius.aspx 

&

Olderkvinde i Københavns Byvandrerlaug

www.koebenhavnsbyvandrerlaug.dk/

 

 

Baggård april 2016            Foto: Lykke Ingeborg Mitchell 2010              Abel Cathrines Gade oktober 2016

 

 

Fabelagtige, fantastiske & finurlige fortællinger om Københavns historie

 

Jeg hedder Hanne Fabricius, og jeg er fortæller, forfatter, foredragsholder og arkæolog. Med baggrund i arkæologiens verden fortæller jeg vilde, sande, sanselige og mystiske historier om fortidens København for både børn og voksne.

 

Jeg har skrevet flere historiske bøger om København, og jeg har adskillige projekter liggende til nye bøger. Oven i de historiske bøger, skriver jeg også historiske fantasyhistorier og spøgelseshistorier for børn.

 

Jeg har altid skrevet og fortalt historier, og som yngre var det min drøm at blive skuespiller. Men efter at have leget med både film og teater gennem 1980´erne, endte det med, at min kærlighed til Københavns historie vandt, og i 1987 begyndte jeg at læse forhistorisk arkæologi på Københavns Universitet. På overbygningsdelen deltog jeg i undervisning på både Middelalderhistorie og på Arkitektskolens daværende restaureringsafdeling.

 

Middelaldermurværk på Kgs. Nytorv 1987

 

Undervejs fra 1984-1997 var jeg tilknyttet Københavns Museum både i den arkæologiske afdeling og i Billedarkivet, og i 1997 blev jeg færdig som arkæolog med speciale i Københavns middelalder. Specialet blev i omskrevet form publiceret i 1999, og det blev startskuddet på min senere forfatterkarriere.

 

Mellem 1999-2006 var jeg ansat på Københavns Universitet som ph.d.-stipendiat og underviser, hvor jeg underviste i Københavns middelalder og i middelalderen generelt. I 2001 begyndte jeg at undervise på Københavns Folkeuniversitet, og jeg har stadig en række forelæsningsrækker om København og Vesterbros historie hvert år både for Københavns og Århus Folkeuniversitet.

 

I 2006 valgte jeg at arbejde som freelance med min store kærlighed: Københavns historie. Jeg fortsatte med at undervise på Københavns Folkeuniversitet, men for at kunne leve af det, jeg udvidede mine jobs til også at gælde byvandringer og foredrag for aftenskoler, institutioner, firmaer o.a. private.

For at forbedre min fortælleteknik tog jeg Fortællerskolens modul 2 & 3 hos Besttellers, hvor jeg blev undervist af Vigga Bro og Hans Laurens.

 

I løbet af ingen tid fik jeg kontakt med to dejlige redaktører på Aschehougs Forlag, Per Kølle og Stig Nielsen, og her blev mine to næste bøger om København født i 2006 og 2007: Gader og mennesker i middelalderens og renæssancens København bind 1 og bind 2.

 

I juni 2009 udkom så min skolebog København - Byen bag voldene. Historien gennem 1000 år i serien "Ind i historien" til målgruppen 6.-7. klasse. Mine redaktører var Anne Lisbeth Olsen og Claus Buttenschøn. Bogen er fuld af Johannes Bojesens vidunderlige tegninger, og den kan bruges af enhver stor som lille med interesse i Københavns historie.

 

 Den 30. september 2010 udkom min første fiktionsbørnebog Øgledronningens forbandelse fra Forlaget Torgard. Den er en vild fantasyhistorie om nogle børn, der dratter ned i biskop Absalons København i 1170, hvor de møder alverdens mærkelige væsener plus datidens københavnere.

   Det tog en del år at finde frem til et forlag, som turde publicere Øgledronningens forbandelse. Men jeg var godt klar over, at min fantasihjerne, som er fuld af feer, alfer trolde, nisser, spøgelser, drager og andre godtfolk, nok ikke lige ramte ned midt i den almindelige danske forlagsbranche. Min intuition sagde mig, at jeg sikkert skulle nordpå for at finde nogen, som kunne forstå mine historier ..... altså ud over børnene..... og som turde give sig i kast med dem.

   Heldigvis var der en viis færøsk elverpige, som henviste mig til hendes lige så viise færøske fætter, som hedder Hugin Eide. Og Hugin forstod historien og sagde ja til at publicere den som bind 1 i en kommende historisk fantasyserie under titlen: Tidsdetektiverne.

 

Bind 2 hedder Soltemplets hemmelighed, og her havner børnene i kelternes verden ca. 200 f.Kr., hvor de møder druider og troldmænd ved de store stencirkler i Bretagne og på Stonehenge.

   Jeg mangler at skrive ca. 4 kapitler, og så skal den forhåbentlig sendes ud i verden til alle de børn, som nu gennem nogle år har rykket mig for bogen.

 

Min sidste bog udkom den 1. februar 2013 på Sohns Forlag, og den hedder: Istedgade. Porten til Vesterbro. Den har fået mange fine omtaler og blev i maj 2014 udsolgt fra forlaget. I november 2014 valgte jeg at genoptrykke bogen selv på mit nystiftede forlag www.forlagettyra.dk. Og bogen kan nu atter købes i boghandlerne og på nettet.

 

Byvandring i Istedgade.                   Kanaltur 2016                               Byvandring i Istedgade 2016  

                          Foto: J. Vemming 2013                    Foto: Jochum Fabricius 2016

 

 

Historiequizzen

I september 2014 blev jeg kontaktet af DR-K og spurgt, om jeg havde lyst til at deltage i den nye quiz Historiequizzen med Adrian Hughes som vært.

Siden har vi lavet p.t. fem sæsoner, og I kan se programmerne og fotos her: Historiequizzen

 


Kontakt

Jeg kan bookes til foredrag og byvandringer:

Skriv til: hanne@tyra.dk

 

 

 

København. Byen bag voldene. Bog af Hanne Fabricius. Forlaget Alinea 2009

 

 

 

 

Kontakt:  hanne @ tyra.dk

Ophavsret / Copyright:

Fotos & informationer må ikke ikke bruges og distribueres i kommercielt øjemed uden skriftlig tilladelse.

Det gælder bl.a. i forbindelse med undervisning, foredrag, bøger, artikler, andre hjemmesider m.m.

Hvis der bruges materiale i ikke-kommercielt øjemed, skal der altid indsættes en link til denne hjemmeside.

 

”Eksemplarfremstilling af papirkopier/prints fra denne hjemmeside til undervisningsbrug på uddannelsesinstitutioner og intern administrativ brug er tilladt

med en aftale med Copydan Tekst & Node. Eksemplarfremstillingen skal ske inden for de rammer, der er nævnt i aftalen.”

 

This site is designed and maintained by Hanne Fabricius © - Please do not copy or download anything whithout my permission.

                         Webmaster & Copyright: Hanne Fabricius 2008-2017