Afbud

Skal meddeles senest 24 timer før byvandringen, ellers vil værdibeviset blive anset for brugt

 

Ved egne afbud refunderes billetterne ikke, men de kan eventuelt byttes til en anden dato, dog kun hvis der er ledige pladser. Ellers anses beviset for indløst.


Rul ned

Og se de forskellige dealbyvandringer

Hannes tidsrejser

Dealbyvandringer

Her kan du se datoer, ledige billetter m.m. på de forskellige byvandringer, der er købt hos enten Spotdeal eller Sweetdeal.

 

Køb af ledige billetter efter slutsalg på Spotdeal:

Kontakt: hanne@tyra.dk

Skriv dato og antal billetter

Når billetterne er betalt, er de jeres.

Find datoer med ledige billet i venstre side under datoer

 

Dealpris: 130 kr- /Førpris: 230 kr.

 

- Byvandringerne tager ca. fem kvarter


Byvandringerne aflyses IKKE pga. regnvejr, kulde, sne eller blæst. Kun ved vilde orkaner, tsunamier eller fjendtlige invasioner fra rummet overvejer jeg at aflyse. HUSK paraplyer og regntøj.

Ved nye covid-19-restriktioner bliver I straks kontaktet.

Bytning af datoer

Hvis I har købt til en forkert dato, kan jeg IKKE bytte så længe dealen er i salg. Her skal I kontakte kundeservice.

Når dealen ikke er i salg længere, kan I kun bytte dato, hvis der er ledige pladser på en anden dato.


Og I kan IKKE bytte til andre deals.


Kan ikke medbringes på byvandringen

Cykler, heste, skateboards m.m. kan IKKE medbringes på byvandringen.


Hunde

Hvis I vil have jeres hund med, så skriv forinden, da for mange hunde ødelægger turen for de andre deltagere, som også har købt billetter.

Hunde skal holdes i kort snor, så deltagerne og fortælleren ikke falder over hundesnore og hunde.

Datoer

Alle dage kl. 17-ca. 18:15

 

April

Fredag den 16. april

1 ledig plads

 

Mandag den 19. april

5 ledige pladser

 

Fredag den 23. april

1 ledig plads

 

Onsdag den 28. april

UDSOLGT

 

Torsdag den 23. april

UDSOLGT

 

Maj

Mandag den 3. maj

UDSOLGT

 

Tirsdag den 4. maj

1 ledig plads

 

Onsdag den 5. maj

1 ledig plads

 

Torsdag den 6. maj

UDSOLGT

 

Fredag den 7. maj

UDSOLGT

 

Ledige billetter ved 341 solgte billetter ud af 350 billetter

 

Køb af ledige billetter.

Kontakt mig på mail med dato og antal

 Bremerholm skibsværft

og hvorfor Fanden var løs i Laksegade

 


Mødetid & mødested

kl. 17 (vi begynder præcist)

Mindeankeret foran Nyhavn


 

Bremerholm Skibsværft
I middelalderen var øen Bremerholm adskilt fra København af et smalt sund, som blev kaldt for Dybet. Dybet var nu ikke særlig dybt, og allerede i slutningen af 1500-tallet havde man opfyldt Dybet, så Bremerholm ikke længere var en ø, men i stedet var blevet en del af København. Bremerholm husede fra ca. 1500 til 1856 flådens skibsværft, og det var første gang i Danmarkshistorien, at flåden fik en fast plads i en by.

Flåden på Bremerholm
I 1510 besluttede Kong Hans at samle den danske orlogsflåde i København, og Bremerholm blev udvalgt som det sted, hvor skibene skulle ligge. Samtidig var der skibsværft på øen, så skibene kunne holdes ved lige. Her var værksteder, reberbaner, et tøjhus, et stort bryghus og en ankersmedje. Borgerne i København skulle også bidrage til flådens skibe, og de skulle blandt andet komme med øl og brød. Fra Bremerholm blev flådens skibe ekviperet. Det vil sige, at skibene blev forsynet med proviant som øl og mad, ligesom der skulle være våben, tæpper, tøj og meget mere. Alt det, som betød, at et stort orlogsskib kunne stikke til søs.

I begyndelsen lå skibsværftet og flåden syd for Nikolaj Kirke i det kvarter, hvor Laksegade og Dybensgade ligger i dag. Men allerede sidst i 1500-tallet havde skibsværftet bredt sig videre, så området bag det nuværende Kongelige Teater og Kunstakademiet nu var en del af skibsværftet. Christian den 4. mente dog, at Bremerholm var for lille, så han opførte en ny flådehavn, som stadig kan ses i Det kongelige Biblioteks Have. Men det er en helt anden historie. I 1600-årene blev Bremerholm kaldt for Holmen og senere Gammelholm, da Nyholm (nuv. Holmen) blev opført. I 1856 blev det gamle skibsværft nedlagt og hele området blev fyldt op og bebygget med boliger fra 1870 og frem. Bydelen bag Kongens Nytorv beholdt sit navn og hedder stadig Gammelholm.


Mødested og rute & der hvor fanden er løs...
Vi mødes ved Mindeankeret foran Nyhavn, hvor skibsværftet indtil 1856 lå langs en del af Nyhavns skyggeside. Herfra skal I over og se to af Københavns hemmelige 1500-tals bygninger, som ligger godt skjult for offentligheden: Nemlig resterne af den lange gule reberbane fra 1555 og Sejlhuset fra 1579. Vi fortsætter gennem Stærekassen og hen over Kongens Nytorv, hvor Holmens Kanal oprindelig adskilte byen fra skibsværftet. Vi slutter i Laksegade, hvor Fanden åbenbart var løs i 1826. I hvert fald lød der en dyrisk knurren og umenneskelig latter, mens der blev smidt kartofler og andet ud gennem de smadrede vinduer mod forbipasserende fra et hus i Laksegade.

Det lystige Vesterbro

til Den sorte Ørn og Lille Fortun


Købes hos Spotdeal 16.-29. december

https://spotdeal.dk/Tilbud/19760:kobenhavn-foraarsbyvandring-med-hanne-fabricius-1Mødetid & mødested

kl. 17 (vi begynder præcist)

Hjørnet af Vesterbrogade og Helgolandsgade


Tag med på en munter forårsbyvandring tilbage til de lystige Vesterbrodage og hør de herlige fortællinger om ølhallerne, varieteerne, danse og sangerindepavillionerne.

 

Vesterbros forlystelsesliv

Har flere hundrede år på bagen. Langs med den gamle landevej skød kroer og værtshuse op. så de rejsende og omegnens bønder kunne få slukket deres tørst og vandet deres heste på deres ture til eller fra de københavnske markedspladser.

 

Men vi kan også takke slagterne for lystighederne, for i slutningen af 1500-tallet rykkede de fra middelalderbyen og ud på Vesterbro, fordi det blev forbudt at slagte dyrene inden for Københavns befæstning. Og i rumpen på slagterne fulgte værtshusene.

Vi mødes
På det brede fortov på hjørnet af Vesterbrogade og Helgolandsgade. Her skal I forestille jer, hvordan den gamle landevej så ud og lugtede med sine dybe grøfter på hver side, som også blev brugt til slagternes og garvernes affald.

 

Lige overfor ligger gaden med det sjove navn Trommesalen. Det var oprindelig navnet på kvægtorvet fra 1671, der lå mellem Gammel Kongevej og Vesterbrogade. Navnet stammede fra, at kvægmarkedet hver onsdag og lørdag blev åbnet og lukket ved trommeslagning. Trommesalen eksisterede frem til 1879, hvor Brune Kødby afløste det som byens kvægtorv.


Valkyrien
Herfra går vi hen og ser den berygtede dansesalon Valkyrien, som stadig ligger inde i en baggård på Vesterbrogade. Bygningen blev opført i 1876 som erstatning for den endnu mere berygtede dansesalon Peders Håb. Dansesalonen skiftede herefter status til Maria Bedesal, og til sidst blev den til en alkoholfri restaurant ved navn Valhal.


Thors Hal
Vi fortsætter hen til ølhallen Thors Hal 1861, der først fik sin storhedstid som dansesalonen Figaro fra 1871 og senere som Valencia. I dag er den gamle ølhal ombygget af Advokatsamfundet, som har afdækket den oprindelige facade. der ellers lå skjut fra ca. 1890.

 

Morskabsteatret og Den lille Fortun

Vi går videre til en ny baggård, der ligger omtrent, hvor Vesterbros Morskabsteater lå indtil 1845. På Morskabsteatret optrådte mange cirkusfamilier bl.a. Brødrene Prices familie og den italienske familie Casorti, der medbragte Pjerrot og hele pantomimen til Danmark.

 

Turen afsluttes i det gamle Ørneapoteks baggård, som blev opført på grunden, hvor gæstgiveriet Den lille Fortun lå indtil 1825.

 

I kan læse mere om Vesterbros historie i min bog om Istedgade:
”Istedgade. Porten til Vesterbro (Også som e-bog)

Datoer

Alle dage kl. 17-ca. 18:15

 

April

Mandag den 26. april

14 ledige pladser

 

Tirsdag den 27. april

13 ledige pladser

 

Maj

Mandag den 10. maj

3 ledige pladser

 

Tirsdag den 11. maj

1 ledig plads

 

Onsdag den 12. maj

11 ledige pladser

 

Fredag den 14. maj

UDSOLGT

 

Mandag den 17. maj

16 ledige pladser

 

Tirsdag den 18. maj

15 ledige pladser

 

Onsdag den 19. maj

21 ledige pladser

 

Torsdag den 20. maj

1 ledig pladser

 

Ledige pladser ved 255 solgte billetter

Kontakt:

Hanne Fabricius


hanne@tyra.dk Følg TYRA

Copyright © All Rights Reserved