Hannes tidsrejser

Dealbyvandringer og åbne ture


 

Køb af ledige billetter efter slutsalg:

Kontakt: hanne@tyra.dk

Skriv dato og antal billetter

Når billetterne er betalt, er de jeres.

Find datoer med ledige billet i venstre side under datoer

 

Dealpris: 129 kr. /Førpris: 180 kr.

 

- Byvandringerne tager ca. 5-6 kvarter


Byvandringerne aflyses IKKE pga. regnvejr, kulde, sne eller blæst. Kun ved vilde orkaner, tsunamier eller fjendtlige invasioner fra rummet overvejer jeg at aflyse. HUSK paraplyer og regntøj.

Bremerholm skibsværft

Og hvorfor Fanden var løs i LaksegadeDealpris: 130 kr. pr. billet

(Normalpris 180 kr. pr. billet)

 

Mødetid:

kl. 17 (vi begynder præcist)


Mødested: 

Mindeankeret foran Nyhavn


Datoer

Alle dage kl. 17-ca. 18:15

 

April

Pga. det udendørs forsamlingsforbud på p.t. 10 + fortælleren har jeg besluttet at flytte de første tre aprilbyvandringer til juni måned. 

Modtager I ikke en mail, så kontakt mig venligst på hanne@tyra.dk


- Fredag den 16. april: Flyttet til juni.

 

- Mandag den 19. april: Flyttet til juni

 

- Fredag den 23. april: Flyttet til juni

 

- Onsdag den 28. april: UDSOLGT

 

- Torsdag den 29. april: UDSOLGT

 


Maj

- Mandag den 3. maj: UDSOLGT

 

- Tirsdag den 4. maj: 1 ledig plads

 

- Onsdag den 5. maj: 1 ledig plads

 

- Torsdag den 6. maj: UDSOLGT

 

- Fredag den 7. maj: UDSOLGT


- Tirsdag den 25. maj: UDSOLGT

 

- Onsdag den 26. maj: UDSOLGT


- Torsdag den 27. maj: 1 ledig plads


- Mandag den 31. maj: UDSOLGT

 Bremerholm Skibsværft
I middelalderen var øen Bremerholm adskilt fra København af et smalt sund, som blev kaldt for Dybet. Dybet var nu ikke særlig dybt, og allerede i slutningen af 1500-tallet havde man opfyldt Dybet, så Bremerholm ikke længere var en ø, men i stedet var blevet en del af København. Bremerholm husede fra ca. 1500 til 1856 flådens skibsværft, og det var første gang i Danmarkshistorien, at flåden fik en fast plads i en by.

Flåden på Bremerholm
I 1510 besluttede Kong Hans at samle den danske orlogsflåde i København, og Bremerholm blev udvalgt som det sted, hvor skibene skulle ligge. Samtidig var der skibsværft på øen, så skibene kunne holdes ved lige. Her var værksteder, reberbaner, et tøjhus, et stort bryghus og en ankersmedje. Borgerne i København skulle også bidrage til flådens skibe, og de skulle blandt andet komme med øl og brød. Fra Bremerholm blev flådens skibe ekviperet. Det vil sige, at skibene blev forsynet med proviant som øl og mad, ligesom der skulle være våben, tæpper, tøj og meget mere. Alt det, som betød, at et stort orlogsskib kunne stikke til søs.

I begyndelsen lå skibsværftet og flåden syd for Nikolaj Kirke i det kvarter, hvor Laksegade og Dybensgade ligger i dag. Men allerede sidst i 1500-tallet havde skibsværftet bredt sig videre, så området bag det nuværende Kongelige Teater og Kunstakademiet nu var en del af skibsværftet. Christian den 4. mente dog, at Bremerholm var for lille, så han opførte en ny flådehavn, som stadig kan ses i Det kongelige Biblioteks Have. Men det er en helt anden historie. I 1600-årene blev Bremerholm kaldt for Holmen og senere Gammelholm, da Nyholm (nuv. Holmen) blev opført. I 1856 blev det gamle skibsværft nedlagt og hele området blev fyldt op og bebygget med boliger fra 1870 og frem. Bydelen bag Kongens Nytorv beholdt sit navn og hedder stadig Gammelholm.


Mødested og rute & der hvor fanden er løs...
Vi mødes ved Mindeankeret foran Nyhavn, hvor skibsværftet indtil 1856 lå langs en del af Nyhavns skyggeside. Herfra skal I over og se to af Københavns hemmelige 1500-tals bygninger, som ligger godt skjult for offentligheden: Nemlig resterne af den lange gule reberbane fra 1555 og Sejlhuset fra 1579. Vi fortsætter gennem Stærekassen og hen over Kongens Nytorv, hvor Holmens Kanal oprindelig adskilte byen fra skibsværftet. Vi slutter i Laksegade, hvor Fanden åbenbart var løs i 1826. I hvert fald lød der en dyrisk knurren og umenneskelig latter, mens der blev smidt kartofler og andet ud gennem de smadrede vinduer mod forbipasserende fra et hus i Laksegade.

Datoer

Alle dage kl. 17-ca. 18:15


Juni

- Tirsdag den 1. juni:  UDSOLGT

 

- Onsdag den 2. juni: 1 ledig plads


- Torsdag den 3. juni: UDSOLGT


- Mandag den 7. juni: UDSOLGT


- Tirsdag den 8. juni: 10 ledige pladser

 

- Onsdag den 9. juni: 2 ledige pladser
Opdateret 11. april 2021