Hannes tidsrejser


 Køb af ledige billetter:

180 kr.


Kontakt: hanne@tyra.dk

Skriv dato og antal billetter

Når billetterne er betalt, er de jeres.

Find datoer med ledige billet i venstre side under datoer



Rabat på billetter gives til modtagere af mit nyhedsbrev:

Gælder kun til normalpris á 180 kr.

Husk at skrive, hvis du modtager mit nyhedsbrev, når du bestiller en billet.

 

-Byvandringerne tager ca. 5 kvarter


Byvandringerne aflyses IKKE pga. regnvejr, kulde, sne eller blæst. Kun ved vilde orkaner, tsunamier eller fjendtlige invasioner fra rummet overvejer jeg at aflyse. HUSK paraplyer og regntøj.

Det var på Frederiksberg:

Landsteder, forlystelser og en ulykkelig kærlighedshistorie

- Og en enkel løgnehistorie -



Ledige billetter

180 kr. 

20% rabat gives til modtagere af mit nyhedsbrev


 

Mødetid:

kl. 17 - Senest

(vi begynder præcist)


Mødested: 

Hjørnet af Frederiksberg Allé og Madvigs Allé


Byvandringen varer ca. 5 kvarter.


Rabat på 20% pr. billet gives til modtagere af mit nyhedsbrev.

Gælder KUN for normalprisen på 180 kr.


NY BOG

Københavns forunderlige historie.

Liv, lyst og lort fra oldtid til nutid.


Udkommer 17. september på Turbine Forlaget.


250 sider

For børn og voksne


249,95 kr.


Bogen kan forudbestilles på forlaget:

HER

Datoer:

  • Mødetid senest 17.00, hvor vi starter turen.
  • Byvandringen varer ca. 5 kvarter



Juli:

- Fredag den 16. juli: 3 ledige pladser


- Tirsdag den 20. juli: Ledige pladser


- Onsdag den 21. juli: Ledige pladser


- Tirsdag den 27. juli: Ledige pladser


- Onsdag den 28. juli: Ledige pladser

 

 

August:

- Tirsdag den 3. august: Ledige pladser


- Onsdag den 4. august: Ledige pladser


- Torsdag den 5. august: Ledige pladser


- Tirsdag den 10. august: Ledige pladser


- Onsdag den 11. august: Ledige pladser


Alle de ledige pladser kan købes gennem Hanne for 180 kr.

Modtagere af mit nyhedsbrev får 20% rabat pr. billet.


Tag på en skøn sommerbyvandring gennem Frederiksberg Allé og sidegader

 

Vi mødes på hjørnet af Frederiksberg Allé og Madvigs Allé (overfor metroen). Her skal I høre lidt om Frederiksbergs ældste historie fra dengang landsbyen hed Solbjerg, og Valby Bakke hed Solbjerget. Omkring 1620 nedlagde Christian 4. Solbjerg, og i dag ved vi ikke, hvor den lå.


 

I 1651 besluttede Frederik 3. at give 20 efterkommere af Christian 2.s hollandske bønder fra Store Magleby på Amager fæste på Solbjergs gamle marker. De opførte landsbyen Ny Amager på hver side af Allégade.

Men deres gårde blev brændt af under Københavns belejring 1658‑60 og igen i 1697, men begge gange blev de genopført på samme sted.


 

På Frederiksberg runddel opførte Frederik 3.s dronning Sophie Amalie i 1662-64 et lille eventyrslot til deres fire døtre, som hed Prinsessernes Gård. Men efterhånden blev prinsesserne gift, og i 1671 skiftede gården navn til Prinsens Gård. Men snart rykkede Prinsens Gård op på Valby Bakke, hvor Frederiksberg Slot stod færdigt i 1703. Derfor blev Frederiksberg Allé anlagt i 1700-1704 som kongens private allé for hoffet til og fra Frederiksberg Slot og Have.


 

Frederiksberg Have blev åbnet for offentligheden i 1749, og københavnerne var desperate efter at komme udenfor voldene og få noget luft. Hele vejen inde fra Vesterport og ud til Frederiksberg Have var der et væld af forlystelseshaver, og med tiden kom der flere til. På Frederiksberg Allé lå bl.a. Alléenberg og Sommerlyst, som var populære udflugtsmål igennem hele 1800-tallet. De var egentlige forlystelsesetablissementer, og de store parkanlæg rummede luftgynger og karruseller

 


Vi går ned ad Madvigs Allé og langs med et grønt anlæg, hvor vi kommer til at stå i landstedet Sans Soucishave. I 1800-tallet skete her en sørgelig kærlighedshistorie, som selv Elvira Madigan og Sixten Sparre ikke kunne have udført bedre.

 


Turen fortsætter tilbage mod Frederiksberg Allé, hvor vi kikker på de flotte jugendhuse, mens I hører om forlystelserne og Georg Carstensens Tivoli Alhambra, der kun eksisterede i 12 år. Georg Carstensen, som var født i 1812, var en initiativtager og idémand i det københavnske forlystelsesliv.

I 1843 stiftede han Tivoli og i 1856 fik han bevilling til at anlægge forlystelsesparken Alhambra. Desværre  døde han inden haven åbnede i 1857. Alhambra overlevede i 12 år, hvorefter den måtte lukke.

 


Vi slutter på Sankt Thomas Plads, som er opkaldt efter landstedet af samme navn, der var ejet af apotekeren fra den dansk-vestindiske ø Sankt Thomas. Her får I en munter historie om Holger Drachmann og hans Edith, som var sangerinde på sangerindepavillonen Allégade. Det var Drachmanns Ediths-dyrkelse fra 1887, der skabte en lille renæssance for sangerindeinstitutionen.