Hannes tidsrejser

 

Køb af ledige billetter:

180 kr.


Kontakt: hanne@tyra.dk

Skriv dato og antal billetter

Når billetterne er betalt, er de jeres.

Find datoer med ledige billet i venstre side under datoer

 

Rabat på billetter gives til modtagere af mit nyhedsbrev:

Gælder kun til normalprisen á 180 kr.


Husk at skrive, hvis du modtager mit nyhedsbrev, når du bestiller en billet.

 

Byvandringerne tager ca. 5-6 kvarter


Byvandringerne aflyses IKKE pga. regnvejr, kulde, sne eller blæst. Kun ved vilde orkaner, tsunamier eller fjendtlige invasioner fra rummet overvejer jeg at aflyse. HUSK paraplyer og regntøj.

Byvandring i Nyhavn:

En kongelig ankomst og et forsvundet hoved


Tag med på en spændende byvandring omkring Nyhavn og hør om morderen Worm, som bragte de unge kvindehjerter i brand, og hvis hoved på mystisk vis forsvandt.


Ledige billetter

180 kr. 

20% rabat gives til modtagere af mit nyhedsbrev


Mødetid:

kl. 17 (vi begynder præcist)


Mødested: 

Mindeankeret foran Nyhavn

NY BOG

Københavns forunderlige historie.

Liv, lyst og lort fra oldtid til nutid.


Udkommer 17. september på Turbine Forlaget.


250 sider

For børn og voksne


249,95 kr.


Bogen kan forudbestilles på forlaget:

HER


Rabat på 20% pr. billet gives til modtagere af mit nyhedsbrev.

Gælder KUN for normalprisen på 180 kr.

Datoer


Alle dage kl. 17- ca. 18:15


Juni:

- Mandag den 21. juni kl. 17:  UDSOLGT


- Tirsdag den 22. juni kl. 17:   UDSOLGT

  

- Torsdag den 24. juni kl. 17:  UDSOLGT

 

- Mandag den 28. juni kl. 17:  7 ledige pladser

 

- Tirsdag den 29. juni kl. 17:  18 ledige pladser


- Onsdag den 30. juni kl. 17:  12 ledige pladser

 


Juli:

- Torsdag den 1. juli kl. 17:  5 ledige pladser


- Fredag den 2. juli kl. 17: 2 ledige pladser

 

Nyhavnskanalen blev udgravet fra 1672-1673, men den er IKKE gravet af svenske krigsfanger. Det er en københavnerskrøne af uvis oprindelse og det rene vås.


Langs kanalen voksede de toetagers købmandshuse frem. Foran husene var der private kajpladser, hvorfra skibenes varer fra ind- og udlandet blev bragt ind i baggårdenes pakhuse.


Frem til begyndelsen af 1800-tallet "blomstrede" Nyhavn under den florissante handelsperiode, og her var fine lejligheder til byens bedre borgerskab, skuespillere og kunstnere, hvor af de sidste gerne arbejdede på Kunstakademiet og Det Kongelige Teater, der lå klos op ad Nyhavn på Kongens Nytorv.


Men snart ændrede kvarteret sig til en havneplads med værtshuse, sømænd og frække damer, og Nyhavn blev kendt af sømænd i alle verdensdele.


Senere blev Nyhavn også ankerplads for en masse danske og nordiske skibe, og det var blandt andet her, at man kunne købe billetter til de store Amerikadampere. På grund af passagerbådene, blev mange af husene lavet om til hoteller og logihuse. I kældrene og i stueetagerne lå søekviperingsforretninger, butikker, tatovører og sømandsværtshuse. De sidste havde et meget dårligt ry med druk, slagsmål og letlevende damer, indtil Nyhavn fra 1970-erne endnu engang ændrede sig og blev en turistfælde med dyre ejerlejligheder.


Vi mødes ved Mindeankeret foran Nyhavnskanalen. Her skal I se, hvordan et oprindeligt Nyhavnshus så ud i 1680-er, inden de blev bygget om og forhøjet med flere etager.

Herfra går vi ind i Charlottenborgs gård og ser resterne af den gamle botaniske have, der lå her fra 1775 til 1870´erne, hvor den blev flyttet over på Øster Vold. Vi bevæger os langs skyggesiden og frem til Nyhavnsbroen, som vi krydser og tager turen tilbage langs Nyhavns solside.


Undervejs skal I se sjove skilte, se et par huse, hvor H.C. Andersen boede (han har sørme boet mange steder), se den gamle Kongelige Mønt og måske se en gammel stald, som også var et lokum.


I skal høre om rovmordet på gnieren Tønder, hvis morders digte bragte 1800-tallets romantiske pigehjerter i brand. Om et hoved, der på mystisk og gravrøverisk vis forsvandt fra sin grav for senere at dukke op et helt andet sted, og om Leonora Christines ankomst til København, efter at hun var blevet kidnappet i Dover i 1663.


Forhåbentlig skal I også se nogle flotte baggårde, men vi kan desværre ikke altid være sikre på, at portene står åbne, da mange af byens beboere ikke ønsker at vise deres fine gårde frem.