Hannes tidsrejser

Dealbyvandringer og åbne ture


 

Køb af ledige billetter efter slutsalg:

Kontakt: hanne@tyra.dk

Skriv dato og antal billetter

Når billetterne er betalt, er de jeres.

Find datoer med ledige billet i venstre side under datoer

 

Dealpris: 129 kr. /Førpris: 180 kr.

 

- Byvandringerne tager ca. 5-6 kvarter


Byvandringerne aflyses IKKE pga. regnvejr, kulde, sne eller blæst. Kun ved vilde orkaner, tsunamier eller fjendtlige invasioner fra rummet overvejer jeg at aflyse. HUSK paraplyer og regntøj.

Det lystige Vesterbro

til den Sorte Ørn og Lille FortunDealpris: 130 kr. pr. billet

(Normalpris 180 kr. pr. billet)


Mødetid:

kl. 17 (vi begynder præcist)


Mødested:

Hjørnet af Vesterbrogade og Helgolandsgade


Datoer

Alle dage kl. 17-ca. 18:15

 

April

Den 26. og 27. april flyttes til datoerne i juni.

Jeg har skrevet til alle jeres opgivne mailadresser.

Hvis I ikke har modtaget en mail, tjek jeres spambakker og send mig en mail.


Tak


- Mandag den 26. april: Flyttet til juni

 

- Tirsdag den 27. april: Flyttet til juni

 


Maj

- Mandag den 10. maj: 1 ledig plads

 

- Tirsdag den 11. maj: 1 ledig plads

 

- Onsdag den 12. maj: UDSOLGT

 

- Fredag den 14. maj: UDSOLGT

 

- Mandag den 17. maj: UDSOLGT

 

- Tirsdag den 18. maj: UDSOLGT

 

- Onsdag den 19. maj: 2 ledige pladser

 

- Torsdag den 20. maj: 1 ledig plads

 


Juni

- Mandag den 14. juni: 2 ledige pladser


- Tirsdag den 15. juni: 10 ledige pladser

 

- Torsdag den 17. juni: UDSOLGT


Opdateret 11. aprikl 2021


Tag med på en munter forårsbyvandring tilbage til de lystige Vesterbrodage og hør de herlige fortællinger om ølhallerne, varieteerne, danse og sangerindepavillionerne.

 

Vesterbros forlystelsesliv

Har flere hundrede år på bagen. Langs med den gamle landevej skød kroer og værtshuse op. så de rejsende og omegnens bønder kunne få slukket deres tørst og vandet deres heste på deres ture til eller fra de københavnske markedspladser.

 

Men vi kan også takke slagterne for lystighederne, for i slutningen af 1500-tallet rykkede de fra middelalderbyen og ud på Vesterbro, fordi det blev forbudt at slagte dyrene inden for Københavns befæstning. Og i rumpen på slagterne fulgte værtshusene.

Vi mødes
På det brede fortov på hjørnet af Vesterbrogade og Helgolandsgade. Her skal I forestille jer, hvordan den gamle landevej så ud og lugtede med sine dybe grøfter på hver side, som også blev brugt til slagternes og garvernes affald.

 

Lige overfor ligger gaden med det sjove navn Trommesalen. Det var oprindelig navnet på kvægtorvet fra 1671, der lå mellem Gammel Kongevej og Vesterbrogade. Navnet stammede fra, at kvægmarkedet hver onsdag og lørdag blev åbnet og lukket ved trommeslagning. Trommesalen eksisterede frem til 1879, hvor Brune Kødby afløste det som byens kvægtorv.


Valkyrien
Herfra går vi hen og ser den berygtede dansesalon Valkyrien, som stadig ligger inde i en baggård på Vesterbrogade. Bygningen blev opført i 1876 som erstatning for den endnu mere berygtede dansesalon Peders Håb. Dansesalonen skiftede herefter status til Maria Bedesal, og til sidst blev den til en alkoholfri restaurant ved navn Valhal.


Thors Hal
Vi fortsætter hen til ølhallen Thors Hal 1861, der først fik sin storhedstid som dansesalonen Figaro fra 1871 og senere som Valencia. I dag er den gamle ølhal ombygget af Advokatsamfundet, som har afdækket den oprindelige facade. der ellers lå skjut fra ca. 1890.

 

Morskabsteatret og Den lille Fortun

Vi går videre til en ny baggård, der ligger omtrent, hvor Vesterbros Morskabsteater lå indtil 1845. På Morskabsteatret optrådte mange cirkusfamilier bl.a. Brødrene Prices familie og den italienske familie Casorti, der medbragte Pjerrot og hele pantomimen til Danmark.

 

Turen afsluttes i det gamle Ørneapoteks baggård, som blev opført på grunden, hvor gæstgiveriet Den lille Fortun lå indtil 1825.

 

I kan læse mere om Vesterbros historie i min bog om Istedgade:
”Istedgade. Porten til Vesterbro (Også som e-bog)