Kanalrundfart til sommer


Det usynlige København


- En anderledes og sjov kanalrundfart -

om middelalder- og renæssancehavnen

Køb billetter til kanalturene

i juli og august:


Jeg har nu booket seks kanalbåde til kanalrundfarter til lørdagsture kl. 13-14 i juli og august.


Datoer:

Lørdag den 17. juli kl. 13-14

Lørdag den 24. juli kl. 13-14

Lørdag den 30. juli kl. 13-14


Lørdag den 7. august kl. 13-14

Lørdag den 14. august kl. 13-14

Lørdag den 21. august kl. 13-14


Billetpris inkl. billet til kanalbåden: 240 kr.


bestil ved at skrive en mail til: hanne@tyra.dkMødested:

Canal Tours mole 4 eller 5 Ved Stranden tæt ved Holmens Kirke og overfor Christiansborg

Rabat på 20% pr. billet gives til modtagere af mit nyhedsbrev.

Gælder KUN for normalprisen på 240 kr.

Normalt fortæller guiderne om alt det, du ser, når I sejler gennem Københavns inderhavn og kanaler.


Men dét gør jeg altså ikke........... I stedet skal I høre fabelagtige, fantastiske og finurlige historier om middelalderens og renæssancens havneområder.

Vi mødes på Ved Stranden ved Canal Tours mole lige overfor Christiansborg ....

Jo hurtigere I kommer i båden, des hurtigere kommer vi af sted, da vi kun har båden i præcist en time.

Vi sejler forbi Holmens Kirke og Børsen, som begge tilskrives Christian den 4. Men Holmens Kirke blev allerede opført i 1562-63 af hans far Frederik den 2. som ankersmedje til Bremerholm skibsværft.

Ved øen Bremerholm samlede Kong Hans den danske orlogsflåde fra 1510, og her lå orlogsskibene frem til begyndelsen af 1600-tallet, hvor de flyttede over i Christian den 4.s nye Tøjhushavn. Dog fortsætte området med at være skibsværft frem til 1856.

Vi fortsætter over mod Operaen, hvor man under udgravningerne til Operahuset fandt tre skibe, der tolkes som resterne af en skibsspærring fra 1428. og sejler gennem Holmen (Nyholm), som efterhånden overtog orlogsflåden og dens funktioner fra hhv. Bremerholm og Tøjhushavnen.


BEMÆRK: Det er ikke muligt at fortælle hele Holmens historie, da det er forbudt at sige noget, mens vi sejler igennem et stykke af Holmen med de nye boliger og beboere, som ønsker stillezoneområder..

 

Efter Holmen går turen tilbage til københavnersiden mod Kastellet og Toldboden, der er en del af Christian den 4.s Ny-København.

I 1628 flyttede Christian den 4. toldboden fra Knippelsbro og ud til det nuværende toldbodsområde og gik i gang med at etablere en ny bydel. Det betød mindst en tidobling af inderhavnens areal og en fordobling af selve København.

Vi krydser havnen igen og sejler gennem Christianshavns Kanal, hvor blandt andet det berygtede fængsel Tugt, Rasp og Forbedringshuset lå.


BEMÆRK: Her skal vi også tie helt stille på et stykke af kanalen, fordi de nye tilflyttere ønsker stillezone midt i bydelen

Undervejs passerer vi Christian den 4.s hemmelige krigshavn ”Tøjhushavnen”, der i dag kan ses i Det kongelige Biblioteks Have.

Tøjhushavnen overtog funktionen fra Bremerholm, hvorefter orlogsskibene blev ekviperet fra Tøjhuset og Proviantgården, indtil funktionen fra 1690´erne flyttede over til Ny Holm.

NY BOG

Københavns forunderlige historie.

Liv, lyst og lort fra oldtid til nutid.


Udkommer 17. september på Turbine Forlaget.


250 sider

For børn og voksne


249,95 kr.


Bogen kan forudbestilles på forlaget:

HER