Københavns forunderlige historie.

Liv, lyst og lort fra oldtid til nutid.


 Turbine Forlaget 2021.


For større børn, unge og voksne


349,95 kr.

343 sider


Bogen kan købes i boghandlen og på forlaget: HER

Hør historien

om Anna Nifinger og alle hendes svenskere: HER

Læs forfatterinterviewet på Turbine Forlaget:

- Københavns historie fra bøsseskytte til Anders And - HER

Læs den flotte anmeldelse i Historie On-line: HER

Podcast

Lyt til Dorthe Chakravarty´s podcast, hvor jeg fortæller om min bog HER

Foto: Bjarke Ørsted

Uddrag af lektørudtalelsen:


Vurdering

Det mærkes tydeligt at bogens forfatter, Hanne Fabricius, er både arkæolog og forfatter. Teksten er præget af en grundighed og nysgerrighed der sjældent er set magen.


Til tider sidder man, som læser, og føler sig som en del af historien og kan virkelig fornemme de historiske vingesus der omgiver denne smukke bog.


Teksten er velformuleret og velskrevet. Det er en sand fornøjelse at læse i bogen og siderne bare flyver derudaf. Også velegnet til brug i opgaveøjemed.


Til bibliotekaren

Glimrende og yderst gennemarbejdet bog, der ville være en pryd på alle biblioteker.

FIND Plovhesten Åse!!

Under skrivningen af bogen blev jeg midt i en skriftlig kilde hacket af en plovhest, som påstår, at hun hedder Åse og levede på Østergård i 1328.


Det er ganske rigtigt, at der findes en skriftlig kilde fra 1328 fra Roskildebispens Østergård, hvor i der blandt andet er nævnt tre plovheste. Men om en af dem, hed Åse, det ved jeg simpelthen ikke.


Men summa summarum er, at Plovhesten Åse var så insisterende og stædig, så hun blev i bogen, og hun endte med at optræde flere steder end på Østergård.


Ja, hvem har nogensinde påstået, at gamle krikker ikke har humor???


Derfor optræder Plovhesten Åse 10 steder i teksten og på 7 af tegningerne.


Så keder bogen dig, så kan du jo altid lege: Find Åse!

BAGSIDETEKST


Københavns sagnomspundne gravhøje, Absalons og Valdemar Atterdags København, gravsoen på Skt. Clemens kirkegård, Christianshavns historie, københavnsk ålesuppe, baggårde med retirader, grev Schimmelmann, der spøger i Bredgade, drikkeboder og dansesaloner, rufferi, verdenskrige, slumstormere og BZ’ere − Københavns forunderlige historie – liv, lyst og lort fra oldtid til nutid fortæller hele den sammenhængende, lange beretning om vor hovedstads historie.

 

Forfatteren Hanne Fabricius ønsker, at vi skal fornemme fortidens liv og stemninger. Hun tager os i Københavns forunderlige historie med ind i de trange baggårde, hvor der har lugtet mere af lort end af lagkage, men som også har dannet rammen om det levede liv med børnenes glade leg og hvinende skrig.  Vi kommer med ud til horehuse, jazzklubber og forlystelsesparker, hvor voksenlivets behov er blevet tilfredsstillet i hundredvis af år.

 

København er en smeltedigel, der stadig tiltrækker folk fra hele verden, fordi den konstant er i udvikling. Københavns forunderlige historie – liv, lyst og lort fra oldtid til nutid dokumenterer, at brandkatastrofer, belejringer og epidemier aldrig har eller vil kunne knægte byens virketrang.


Bogen er krydret med faktabokse, men også med sjove historiske bokse, hvor jeg har samlet sagn og spøgelseshistorier fra København.......

Foto: Bjarke Ørsted

Foredrag & byvandringer

I kan enten booke mig til et foredrag eller en byvandringer om eller i København.

Tjek priser


Eller

I kan købe billetter til mine åbne ture HER

Foto: Bjarke Ørsted

Pressemeddelelser:


Ritzau: Læs her